onsdag den 5. marts 2014

Australian Open

 
Australian Open i Melbourne, 13 - 26. januar 2014.
 

Astrid og jeg havde brugt rigtig meget tid og energi på at finde ud af, hvordan det med 'Australian Open' hænger sammen, og vi ville så gerne vide hvem der spillede hvornår. Alt besværet var egentlig bare for at finde ud af, hvor og hvornår Caroline Wozniacki skulle spille.

Men for at holde spændingen så længe som mulig, bliver den endelige spilleplan først offentliggjort aftenen før den første kampdag. Så søndag aften fandt vi ud af, at Caroline skulle spille tirsdag den 14. januar, og ikke mandag den 13. januar, som vi havde billetter til. Det var virkelig ærgerligt! Jeg skulle tilbage og arbejde i Nowra, så jeg kunne desværre kun den dag vi havde købt billet til.

Astrid og jeg fik dog en rigtig god dag med tennis, til trods for, at vi ikke lige fik set vores landsfælle spille.

 
Vi havde en billet som gav adgang til de mange forskellige tennisbaner, på nær de to største (Rod Laver Arena og Hisense Arena), da det ville koste os ekstra. Der var stadig nogle store navne der spillede på disse baner vi havde adgang til.

Med denne generelle adgangsgivende billet var der bare at finde en tennisbane og en sideplads. Ved hver indgang til en arena, stod der en mand, som dirigerede folk ind til de nye pladser der var blevet ledige, efter at nogle havde forladt dem og ikke ville se mere af kampen. Vi fik efter noget venten et par pladser til den tredje største tennisbane Margaret Court Arena. Det var den største arena vores billet gav adgang til, og derfor var der noget kø for at få en sideplads. Til gengæld var vi virkelig heldige at få en god sideplads på den rigtige side, så vi sad i skygge. Det kan lyde underligt at foretrække, men den australske sol er så stærk at vi var blevet stegt, hvis vi havde siddet i solen, og det havde været alt for varmt. Mange havde advaret os mod at bruge en hel dag på tennis, netop pga. solen og varmen, så vi var ret heldige med sidepladserne og temperaturen.

 

Det var ret vildt at opleve, hvor stille der er under en tenniskamp, der er så godt som helt stille. Så bliver der klappet, når en har vundet point, og det er kun tilladt at skifte pladser i de små pauser der er mellem hvert vundne point.

Storskærm med pointstatus.

Vi fik set nogle forskellig kampe på denne arena. Det mest kendte navn, for mig, var da vi så Venus Williams spille mod Ekaterina Makarova, hvor hende der var den største stjerne for mig, Venus, tabte mod sidstnævnte.

Venus Williams

Venus Williams

Ekaterina Makarova

Interview med vinderen, Ekaterina Makarova.

Her ses en af 'bold-drengene', disse løber ind på banen for at hente bolden, hvis den går tabt. Derud over står de klar med håndklædet til spilleren. De skal op til en test for at bevise at de er gode nok til dette arbejde. De gør også meget i at være så usynlige som mulige under kampen, måske lige bort set fra tøjet, men ellers virker de meget korrekte og stilfulde i deres udførelse af deres arbejdsopgaver.


Vi fik også set en herrekamp, den var mellem ukraineren Aleksander Nedovyesov og tjekkeren Thomas Berdych, hvor sidstnævnte vandt.


Aleksander Nedovyesov

Thomas Berdych

Vinderinterview, Thomas Berdych
 
Til sidst så vi lidt af kampen mellem tyskeren Julia Goerges og italieneren Sara Errani, det var vist tyskeren der virkede mest overbevisende i den kamp.
 
 
Julia Goerges
 
Sara Errani
 
Derefter gik vi lidt rundt og så på det store tennisområde.

 
Jeg var så heldig at jeg fik lov til at tage et smugkik ind på den helt store arena: Rod Laver Arena.
 
 
Der var flere områder, hvor der var blevet sat en slags vandmaskine op. Så man kunne køle lidt af i sommervarmen. Det så altså underligt og komisk ud. Jeg er nok blevet skadet hjemmefra, for på en eller anden måde mindede det mig om vores ko-børster, det med at folk stimlede sammen og stod og vendte og drejede sig lidt i 'dampen'.
 
 
Et glimt over nogle af træningsbanerne og med Hisense Arena i baggrunden.
 
 
Vi fandt ud af at der var træningsbaner, så vi nåede at se en af de helt store stjerner Serena Williams, da hun trænede. Desværre havde Caroline trænet om formiddagen, så vi havde misset den chance også.


 

 
Der var vildt spændende at være til stede til en så stor sportsbegivenhed, og jeg synes at sport er meget mere interessant når det ses ’live’ i virkeligheden, så er glad for at vi fik denne mulighed.


 



 
 

Ingen kommentarer: