lørdag den 7. december 2013

Den indiske dobbelthed

Indien er nogle gange sa selvmodsigende.
Indien har ofte to meget modstridende sider, og de er ofte så tæt på hinanden, og dette understreger bare kontrasten endnu mere.

Her er det flotte med det grimme. Den sa flotte natur og so, som sa indeholder alt det grimme affald. Samtidig ligger disse flotte blomster i vandet og pynter side om side med det stinkende affald.

 



Sa er der den dognabne ATM (haveautomat) som er lukket. Billedet af denne ligger desværre på mit memorycard til kameraet som er gået i stykker.



Trafikken er også noget for sig. Det virker ikke rigtig som om der er nogle regler og dog tror jeg bare at de har en generel regel som de alle overholder, og det er at der ikke er nogen regler. Her kommer kontrasten frem på anden måde, hvordan alt bare bliver blandet sammen i Indien. Det giver en sjov ironi, når man ser en kæmpe elefant gående blandt dyttende tuktuks og biler.

 
 





Der er andre ting ved trafikker, hvor man bare tænker: Indien! Det hænger også sammen med deres afslappede måde at køre på. Et træ midt på kørebanen? Det er da ikke noget problem, der er i hvert fald ingen grund til at fælde træet. I stedet for deles de så om den plads der er, og dytter lidt for at sikre sig at de andre flytter sig, hvis det alligevel skulle være lidt trængt med pladsen. Det ironiske er at de ikke en gang kører hver sin side om træet, nej for vejen er lidt dårlig i den ene side af vejen, så det bliver til at alle deles om den ene banehalvdel.






Kontrasten mellem rig og fattig er meget stor, og dette bliver meget tydeligt i Indien da afstanden mellem rig og fattig er meget lille. Her ses kontrasten mellem det flotte luksus hotel og det meget lokale indiske hus.


 
Her er en anden kontrast mellem rig og fattig og det er kun cm det drejer sig om. Det er underligt at jeg selv er med til at udføre denne kontrast mellem rig og fattig.
 


 
 
 
De fleste huse i Indien er gamle huse. Men i de store byer, kan deres byer nogle steder godt minde lidt om de store moderne byer. Der ses højhuse og moderne bygninger. I Jaipur kom vi forbi dette moderne højhus, som i sig selv faktisk var underligt at se, da det virkelig ikke er typisk indisk at se det. Dette højhus var dog indisk kunne man se, for man vil vist ikke se noget lignende et andet sted i verden. Det høje moderne hus var omgivet af et indisk stilads, som er en masse bambusstammer bundet sammen på må og få. Dette syn var virkelig ironisk, noget så moderne, der var omgivet af noget så simpelt og gammeldags.
 

 

Ingen kommentarer: