tirsdag den 24. september 2013

Animal Aid



 Jeg vil forklare lidt om, hvad det er jeg gar og laver nu. Jeg arbejder\hjalper til pa et projekt der hedder Animal Aid.
Projektet er startet og bliver kort af et amerikansk par som hedder Erika og Jim, samt deres datter Clara, der er et ar yngre end mig.
Stedet blev vist officielt grundlagt i ar 2002. Men processen har varet noget langere, da det startede med at de rejste pa ferie hjalp nogle dyr rejste hjem igen og kom tilbage aret efter. De blev dog sa involveret i arbejdet, at de besluttede at tage orlov\sige deres job op og bruge deres tid, fuld pa at hjalpe dyrene i omradet. I starten har det varet arbejde og hjalp for egen pengepung og langsomt har de faet donationer, faste givere som hjalper med omkostningerne til at kore projektet.
De har ingen som sadan baggrund med dyr, sa de har taget tingene som det kom, sogt hjalp og langsomt har det bare vokset sig storre og storre. Dette har ogsa medfort at de har flyttet lokalitation flere gange. Stedet hvor det er nu, er det tredje, dette har varet blandt andet pga. pladsmangel. Det er facinerende synes jeg, hvordan de bare har provet sig frem, og hvordan projektet har vokset fordi der har varet brug for at projekt som det. Det er vist meningen at der skal ansattes en dyrlage i oktober pa fuld tid. Dette er der ogsa brug for, da de har rigtig mange dyr, og mange af dem har det rigtig darligt. Som det nu har de rigtig mange arbejdere og nogle som er en slags veterinar sygeplejesker, og det er dem der star for at finde problemerne hos dyrene og behandle dem.
Projektet har vist omkring 200 dyr i alt. Dette dakker over rigtig mange hunde, en del asler og kvag, og derudover har de duer, en papegoje samt nogle andre fugle, grise, skildpadder og en abe, ved ikke om de har katte i ojeblikket, men de er ogsa velkommende, dem er der bare ikke sa mange af i Indien.



Min dag starter med morgenmad pa resturant "Den lille prins", omkring 8:30. Vi har lavet en god aftale med stedet sa vi far en lakker skal morgenmad, samt en flaske vand og en kop te for 100 Rupees. Ejeren gik ned i pris da han horte at vi arbejdede pa 'Animal Aid', han syntes at vi gjorde et godt stykke arbejde for landet og derfor lavede ha denne gode deal med os. Det er sadan en lakker morgenmad, som jeg glader mig til her morgen.

Kl 9 tager vi en tuc tuc fra hotellet og ud til animal aid, og sa er vi derude ca. 9:30. Der skulle ikke vare mere end 5-6 km, men det gar ikke sa hurtigt.

Mellem 9:30 og 10 gores der rent hos dyrene, samt gives van dog de skal lukkes ud I forskellige indhegninger. Efter kl 10 er det sa tid til at behandle dyrene, og det gar hele dagen med. Forste pause er tea-time kl 11, ca. et kvarter og derefter frokostpause fra 13-14. Omkring kl 16 er der tea-time igen. Efter denne pause og frem til kl 17 fodres dyrene og der rydes op, og sa er det fri og en tuc tuc tur hjem igen.
Det var lidt om stedet og projektet, og hvordan det forlober i grove trak. Sa vil jeg skrive mere om selve arbejdet en anden gang.

Ingen kommentarer: